Moments abans de començar 2

15 comentarios:

Anónimo dijo...

HOLAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
GRACIAS A TODO EL EQUIPO QUE HABEIS HECHO POSIBLE ESTA "FIESTA".
LO PASAMOS GENIAL.......
Y YA ESPERAMOS ANSIOSOS LA PROXIMA EDICION........
POR CIERTO.RIQUISIMO EL COCKTAIL DE BIENVENIDA...PODRIAIS COLGAR LA RECETA???????...O ES SECRETA ????.
LO DICHO: FELICIDADES!!!!!!!!!!!
XUNGUITOS.

Anónimo dijo...

INCOMMENSURABLE
PENSÀVEM QUE NO PODIA SER, PERO HO HEU FET: US HEU SUPERAT
SOU UNS CRACKS
FELICITATS A TOT L´EQUIP

QUINA ESTONA!!!!!!!!

SAPIENS FOREVER!!!!!!!!!!

I QUE "RETURNI" AVIAT

PELAGI

Andreu Sala dijo...

Ei entre el Blog , el correu i el Facebook, no donem abast amb les felicitacions.

Gràcies a tots de veritat!!!!!!!

Mauri dijo...

El complot se vio desde un primer momento, cuando se adelantó la prueba de las tortillas para que el verdadero ganador moral, los "GUEST STAR", obtuviera un 0 "patatero" con su deliciosa tortilla CAPRABO. Pero el escándalo llegó más adelante cuando, al ver que aún así seguían segundos, la ORGANIZACIÓN improvisó una pregunta llamada "CABRILS". En fin, el 29 jugamos en casa...allí todo será diferente!!!

MOLTES FELICITATS ANDREU + CIA, UN VERITABLE PLAER!!!

Anónimo dijo...

Hombre Mauri,
gran equip el teu!!!
Felicitats a tú també per ser un dels pares d´aquest engendro que ens porta de cul, abans, durante i despres de molts dies de fer-lo
Es adictiu....

DONCICUTA

Andreu Sala dijo...

Xunguitos, Pel que respecta al Cocktel Sàpiens ho haureu de negociar molt i molt amb la comissió de festes. Però no sé si la recepta està guardada sota el més estricte dels Secrets.

Pelagi, gràcies per l'adjectiu, és innearrable la sensació de llegir incommesurable,... i Sí SÀPIENS FOREVER!!

Guest Star.
Un luxe , de veritat. Home hem de reconèixer que la prova de les entrevistes , la de cabrils, el logo de Can Rin , etc, etc, no us afavoria especialment, però vau puntuar 8 proves amb la màxima puntuació. Felicitats!.El 29 espero veure els Mestres

Molt bé Don Cicuta , o no sé si dirte amic de l'ocult i misteriós NASH de reconèixer la paternitat de la criatura,...

Salut a tothom

"No se vayan todavía , aún hay más"

Anónimo dijo...

Sapiens team

Ara que tinc un moment de lúcides deixeu-me fer arribar els nostres agraïments a tot el equip del Sapiens, tots i totes feu una gran feina , tant jo com el cos que m’oprimeix estem impressionats per la tasca feta , sabem perfectament que les hores que va durar el concurs sols es la punta del Iceberg comparada amb la feina de preparació.

Seguiu així i guanyareu un lloc al olimp dels deus intel•lectuals (grecs o no que mes dona) però el que ja teniu assegurat es un lloc en el records de tots.

Ara entre nosaltres......no sentiu una pressió al pit al estar tant prop de la perfecció ..... no escolteu una veu interna que demanar mes....... quan aneu al caixer automàtic no intenteu entrar al blog..... si algú crida al Luisito no gireu el cap...... tornarem a fer els Sudokus em lloc de pensar en els colors dels camells ..... el diumenge vaig trobar un paio intentant envoltar el campanar de l’església amb una corda cocotera i cridant que no m’agafaran viu ¡¡¡¡¡¡com podrem viure sense el Sapiens !!!!!

Andreu, saber qui es el Nash no te cap importància , però fer possible que sortís en Yoda, R2D2, Luisito, Primera dama, Doncituta i els altres si que ho es , per tant tu ets part de tots ells.

Sis comencem
Vuit continuem
deu al final quedarem

Any rere any guanyant posició
Sempre amb total disposició

Sols alguns veuran en la foscor
La il•lusió de ser el guanyador

Bonus extra per traïció
Macedoni per condició

No caldrà rectificació
Quedem en correcta posició



Fins aviat

Anónimo dijo...

Gran vetllada la de l'altre día.

Una feina molt ben feta.

No tinc paraules... o si?....Jo no soc NASH !

Però Andreu! Deixa que la força t'acompanyi en el teu llarg viatge, no caiguis en la part fosca... i al final del teu camí trobaràs en NASH !!!

Seria bo que ho reconeguis: Tu ets el NASH que tant busques. No busquis fora, cerca dins teu. Deixa'l sortir i revelat!!! Acaba ja amb aquesta gran mentida.
El malvat Darth Vader ho va reconèixer i digué"Luke yo soy tu padre !"
L'Andreu potser ho reconeixerá i dirá "HASH yo soy tu padre, yo te creé, yo fui tu mentor y ahora ya vuelas libre! Únete a mi y gobernaremos la galaxia SAPIENS"

Felicitats a tot l'equip del Sapiens.

Quan vingui el fred...si tenim sort... ens veurem a les pistes. Altrament seguirem protestant donant nom a una desena de membres amb ganes de riure.

R2D2

Andreu Sala dijo...

Bé en Nash vol continuar en el seu anonimat. És respectacble. (R2D2 t'asseguro que no sóc jo!!!)

Hi ha una frase que defenia a la Ciència (en concret a la matemàtica) abans del 1930 ; VOLEM SABER, DONCS SABREM. No entrarem ara en què ha passat des de llavors i com la teoria de la incompletitud ha afectat els fonaments de les investigacions en aquest sentit. Diguem que el SÀPIENS és un sistema tancat i que no ha d'explicar-se amb proposicions auto-referents. Per tant dins del SÀPIENS la devastadora teoria d'en Gödel no ens afecta, i és vàlida la màxima del raonament lògico-científic de começaments de segle passat.

Volem saber, doncs sabrem,....

Anónimo dijo...

Certs principis matemàtics es demostren fent servir el principi d'Inducció... alló que es bo per a n=1, n=2,... n=n... es cert per a n=n+1. No deixa de ser una forma fractal d'entendre les matemàtiques i per tant dividir el problema en petites parts que per si mateixes tenen una solució exacta ,concreta i si tens sort es única.

Altres vegades es podem aplicar principis de reducció en un punt. En aquest cas podem trobar assimtotes (que com a discontinuitats que son) en donin un punt indeterminat.

Altres podem recórrer al canvi de variable per seguir la resolució d'un problema. Fer un Hopital, reducció a l'absurd,...

En concret, voldria parlar de les discontinuïtats (un any sense Sapiens es molta estona !) i d'un canvi de variable ( Cabrils=Surkana) per preguntar si es possible participar virtualment en el Sapiens SURKANA.
He interpretat com a porta d'entrada el subtitul d'aquesta nova edició... "que la força ens acompanyi" Com be saps aquesta frase forma part del meu petit mon.

Per cert, "volem saber, doncs sabrem" es una forma d'afrontar els problemes molt valenta però no sempre efectiva. M'agrada mes el principi de Indeterminació de Heisemberg (Paradigmàtic en mecànica quàntica): afirma que no es pot determinar, simultàniament y amb precisió arbitraria, certs parells de variables físiques, com son, per exemple, la posició y el moment lineal de un objecte donat. En altres paraules, si cerquem la màxima certesa en determinar la posició d'una partícula, menys coneixem la seva quantitat de moviment lineal. Aquest principi l'enuncia Werner Heisenberg al 1927.
NINGU L'HA POGUT CONTRADIR!!
No ha cambiat després del 1930.


Espero resposta a la participació virtual.
Rep una abraçada des de l'admiració que et profeso.


R2D2

Anónimo dijo...

JOHN NASH, estic d´acord amb tú
BONUS PER TRAÏCIO
MACEDONI PER CONDICIÓ

COM PODEM PENSAR QUE 5 PUNTS DE BONUS SUIGUI EL "TRUEQUE" PER DESPULLAR EN J. NASH?

NO ES POT ADMETRE

ANDREU, TINDRAS QUE SER MES SIGILÓS, PERSPICAç, INTUITIU, METANALÍTIC , FLEXIBLE I CLARIVIDENT
I POTSER DESPULLARAS A EN J. NASH.

PROBABLEMENT NO HO VULGUIS FER,
PERÒ SERÀ UN PROCÉS INEXORABLE. TU NO HO FARÀS, PERÒ EL TEU SUBCONSCIENT SI
FORÇA I ENDAVANT

DON CICUTA

Andreu Sala dijo...

Ostres R2D2, el principi d'incertesa,... És clar, al mateix temps semps mai podré saber si en Nash es mou o on collons és!.
Això afegeix certa dificultat a la recerca, però com ja t'he dit abans, em remetia al primer terç del segle passsat en que qualsevol problema teòric es veia com una frontera que la capacitat humana de raonament d'una manera inexorable sempre acabava creuant.
Ara,amb la mecànica quàntica m'ho compliques una mica més , se m'acut però una petita endevinalle quàntica clàsscia amb en NASH de protagonista;
EN NASH ESTÀ TANCAT DINS D'UNA HABITACIÓ ON HI HI HA UN PETIT MECANISME QUE MANTÉ UN MARTELL SUSPÉS A SOBRE D'UN RECIPIENT QUE CONTÉ 10 LITRES D'ÀCID CLORHÍDIRC.
EL MECANISME QUE MANTÉ SUSPÉS EL MARTELL ÉS ALTAMENT INESTABLE I SEMPRE S'ACABA DESINTEGRANT. LA DIFICULTAT PERÒ ÉS QUE DURANT LA PRIMERA HORA TENIM TANTES POSSIBILITATS QUE EL MECANISME ES DESINTEGRI(I DEIXI CAURE EL MARTELL TRENCANT EL RECIPIENT I PROVOCANT LA MORT D'EN NASH PER INHALACIÓ DE GASOS) COM QUE NO HO FACI. LA INESTABILITAT DEL SISTEMA TAMBÉ FA QUE SI INTENTEM OBRIR LA PORTA EL MARTELL CAIGUI I ES DESENCADENI TOT EL PROCÉS. LA PREGUNTA ÉS?
EN EL MINUT 23 (PER POSAR UN EXEMPLE) EN NASH ES VIU O ES MORT?

Anónimo dijo...

Apreciat Andreu:
No he pogut connectar els meus circuits durant aquests dies degut a problemes vírics d'altres galàxies.
Al principi del teu problema crec que planteges a la vegada la pregunta i la solució.
Entenc que si el NASH pot haver mort al minut 23 es perquè l'àcid emet vapors a l'ambient, i per tant el recipient es obert, no?
Si el mecanisme es altament inestable, mes val no tocar-lo no fos cas que es desencadenes tot el fenomen.
A partir d'aquí comencem a buscar (fractalment com sempre) en el nostre interior... i que la força ens acompanyi !!
... Pensa R2d2... pensa r2d2... pensa REDOX... HÒSTIA!!! La pista era una de les preguntes del sapiens Returns... que putilla es l'Andreu, quina capacitat de lligar coses separades en el temps i en l'espai !! Acid+Base= Sal +Aigua.Una Redox!!!
Tenim l'H2SO4 i necessitem una base per atacar-lo !!! La por a la mort del Nash m'aterreix i només em venen ganes d'anar a fer pipí. Es clar!!! EL NASH es humà(ment superior però humana). Si tenim en compte que un adult fa una mitjana de 1,5 litres d'orina al dia i que en la orina hi ha un 96% d'aigua i un 4% d'urea, on s'hi pot trobar Amoni, Nitrogen, i d'altres components bàsicament bàsics. ( la redundància be que ni pintada). El NASH te en el seu interior la matèria bàsica per poder resoldre el problema.
EL que li proposo al NASH es altament perillòs, ja que haurá de fer gala de la seva virilitat per encertar d'orinar dins el pot. En aquests moments es produirà una reacció altament exotèrmica ja que la forma correcte de provocar les REDOX es "EL SOBRE ELLA", es a dir, l'acid sobre la base i no a l'inrevès... però parlem d'una questió de vida o mort. Doncs NASH espavila i prepara les teves millors armes !!!
Un cop desactivada la trampa química, "obro les portes" pq. el mateix NASH decideixi com sortir de la cambra o quedar-s'hi. Atenció, si surt de la cambra l'Andreu l'estará esperant i el podrà reconeixer. Tindrà la certessa d'un punt de pas del NASH però no en tindrà la velocitat de pas. En realitat l'Andreu ha preparat això per descobrir-lo. Jo el que faria es obrir la porta i convidar l'Andreu a passar dins l'habitació...

Entre els vapors, les sals i les aigues, tots dos es coneixerien i podria ser el principi d'una aliança de ments superiors que ens deixaria als altres en un pla clarament inferior.

R2D2

Anónimo dijo...

No anem be
R2D2, en Nash ja està mort.
La teva proposta més enllà de ser parcialment científica, no passa de ser un "truquillo" d´Indiana Jones ( per cert , cada vegada pitjor ( si alguna vegada ha estat be)).
Com sabràs el Ph de l´ àcid aquí exposat ( 10 litres) a vegades pot ser negatiu ( MOLT I MOLT ÀCID), en funció de la disolució que tingui. Caldrien milers de litres d´orina per tal d´asolir una substància neutre.
Però l´error no només és aquest, l´orina en situació normal és lleugerament àcida: 5.5-6.5
Obviament, encara que en Nash fes piruetes per tal de col.locar l´àcid sobre la base, el que realment està fent és àcid sobre àcid.
RIP Nash

DONCICUTA

Andreu Sala dijo...

Ei DON CICUTA i R2D2. La resposta va en línia amb els supòsits de la física quàntica,...