UN MÉS DE KAFKÀNIA PER EN JOHN NASH

Ara només tenim a 2 individus de l'Illa de Kafkània; en Miquel i l'Andreu. Estem en el mateix poble on no hi ha NORMALS, només CAVALLERS i ESCUDERS.
En Miquel diu "Jo sóc ESCUDER, i l'Andreu és CAVALLER"

Què són en Miquel i l'Andreu?

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Com ja ha quedat demostrat abans ningú pot afirmar que es ESCUDER per que si fos Cavaller estaria mentint i si fos Escuder diria la veritat, per tant i donat que la frase ha de constituir-se com a falsa el Miquel es ESCUDER i donat que afirma que el Andreu es cavaller deduirem que menteix i que el Andreu també es ESCUDER

Recollit la convidada i espero que ben contestada, no m’agradaria tenir que dir

El exilio obligado me veo. Fracasado he.

Total matant el John tinc el problema resolt.......

Andreu Sala dijo...

No, no. Fracasado no has.
Torna a ser la resposta correcta!.
Em sembla molt bo aquest, i la manera d'arribar-hi també; En Miquel no pot ser mai CAVALLER,però com que afirma a la primera part de la sentència (p) que és ESCUDER ha de ser falsa la segona premisa (q) perque tota la sentència sencera p^q sigui falsa.

Anónimo dijo...

Resposta per en John Nash:
Entenc que en el teu nom t'has deixat el Forbes de forma que crec estic parlant amb el famós matemàtic John Forbes Nash.
Bé si donguessim per bona aquesta suposició donaria per sentat que parlaries de la teva famosa "teoria de jocs", i per tant del teu postulat "equilibri de Nash", de forma que òbviament el verdader John Nash hagués optat per una resposta basada en aquests criteris i cada diferent solució proposada hagués produït un "equilibri" i per tant una veritat incontestable.
Es obvi que no utilitza's les teves pròpies receptes i per tant també es obvi que estem parlant amb un IMPOSTOR que parla en nom d'algú que no és en benefici propi.
Proposo que deixis de suplantar personalitats alienes.

Luisito el empollón.

Anónimo dijo...

Resposta per el Luísito

Siempre ha de haber dos, ni más ni menos. Un maestro, y un aprendiz

Acoto el cap davant de tants coneixements, jo un simple mortal que sols busca en les matemàtiques un passatemps, en la màgia un divertimento i en la lògica una manera de fer , li podríem preguntar al professor Raymond Smullyan si mai va pensar amb el seu contemporani i compatriota Nash en el moment de escriure aquestes matemàtiques “recreatives”

Per cert per poder trobar un equilibri de Nash no caldria que els jugadors fossin capaços de variar la seva estratègia i en aquest anunciat sols tenim ESCUDERS i CAVALLERS, potser si tinguéssim algun NORMAL

Ara tinc que marxar William Parker m’espera per desxifra un parell d’enigmes

Anónimo dijo...

Home Luisito!! He estat rellegint cada dia aquest blog esperant les teves aparicions. T'he trobat a faltar. Amb tu i en Nash sembla que es tanqui el cercle; un maestro y un aprendiz, simpre dos son los Sith.

Ens veurem al concurs

Cirne dijo...

Primer de tot dir que és una passada el nivell del Luisito i el John Nash (o viceversa), aquest any estarà molt renyit el concurs. No sé si cal que ens presentem la resta de mortals. Ei, ja us destapareu.

Dit això, el tema 1 és fàcil i ja està respost pel que no cal respondre’l una altra vegada.

El segon és mes divertit ja que sembla que hi hagi una incongruència a l’enunciat ja que no poden estar a diferents planetes i comunicar-se auditivament, a menys que això vulgui dir per telèfon, radio o qualsevol altre mitjà semblant. Però de totes maneres crec, si no vaig errat, que no hi ha una resposta única.

En el cas que estiguin a planetes diferents, si ens fixem en les certeses de les sentencies, el que està a Oron és ell. Si el que diu ell és veritat, l’errada és ella perquè es troba a Set. Si la que està en lo cert és ella, vol dir que ella és la setí i es troba a Set i ell a Oron.

Però també podria ser que tots dos estiguin desorientats perquè ningú està al seu planeta, llavors és ella qui es troba a Oron. Ell oroní a Set i ella setí a Oron, amb la premisa que la desorientació és considera quan ho és fins i tot parcial.

En el cas que estiguin al mateix planeta, ell no pot ser oroni i trobar-se a Oron ja que ella està desorientada pel que o bé ell és el setí a Oron o bé estan a Set i ell és oroní.

Pot ser? O vaig errat.

Andreu dijo...

Demà publicaré la resposta correta al punt 2 de SET i ORON, si nungú no s'avança,....